Wersja robocza na następny tydzień, gotowa dla Ciebie
Co tydzień aplikacja tworzy wersję roboczą na następny tydzień o Twojej zwykle planowanej porze i informuje Cię, kiedy jest gotowa do sprawdzenia.
- Dla właścicieli
Nie musisz pamiętać o budowaniu grafiku na tydzień. Aplikacja przygotowuje wersję roboczą kolejnego tygodnia krótko przed czasem, w którym zazwyczaj planujesz, na podstawie dyspozycyjności twojego zespołu.
Kroki
- Poczekaj na powiadomienie Wersja robocza na następny tydzień jest gotowa. Pokazuje liczbę zmian, pokrycie i nieobsadzone zmiany.
- Stuknij w nie: otwiera się widok grafiku na ten tydzień.
- Przejrzyj i popraw wersję roboczą. Zobacz Edytuj grafik ręcznie.
- Opublikuj, gdy będziesz zadowolony. Zobacz Opublikuj grafik.
- Aby wyłączyć tę funkcję, otwórz Ustawienia i wyłącz automatyczne tworzenie grafiku tygodniowego. Możesz też zmienić dzień i godzinę tam.
Dobrze wiedzieć
- Czas planowania jest wyuczony na podstawie ostatniego opublikowania grafiku. Przy mniejszej niż trzytygodniowej historii to niedziela o 18:00 w twojej strefie czasowej. Wersja robocza jest budowana 90 minut wcześniej.
- Wersja robocza nigdy nie jest publikowana automatycznie.
- Nic nie jest budowane, jeśli wyłączyłeś tę funkcję, jeśli używasz tych samych godzin co tydzień, jeśli tydzień jest już opublikowany lub ma już zmiany, albo jeśli nikt jeszcze nie przesłał swojej dyspozycyjności. Czeka i próbuje ponownie, aż tydzień się rozpocznie.
- Auto-draft to funkcja dostępna w płatnym planie.