Edytuj grafik ręcznie
Przesuwaj, dodawaj lub usuwaj osoby z grafiku tygodniowego i wiedz, że Twoje zmiany pozostaną po odświeżeniu.
- Dla właścicieli
Możesz zmieniać dowolne zmiany. Aplikacja ostrzega przed problemami, ale to Ty podejmujesz decyzję.
Kroki w przeglądarce internetowej
- Otwórz zakładkę Tydzień.
- Przeciągnij pracownika z listy zespołu pod planszę na wolną zmianę. Aplikacja nie pozwoli przypisać pracownika, który nie jest przeszkolony do danego stanowiska lub który już pracuje w tym dniu.
- Aby zmienić osobę w danej zmianie, kliknij pracownika, a następnie wybierz kogoś z Inni, którzy mogliby to przejąć.
- Aby zwolnić zmianę, kliknij pracownika i wybierz Usuń z tej zmiany.
Kroki w telefonie
- Stuknij zmianę na zakładce Tydzień.
- Stuknij Zmień pracownika (lub Przypisz pracownika dla nieobsadzonej zmiany) i wybierz pracownika. Najpierw wyświetlane są osoby bez problemów.
- Jeśli pojawi się ostrzeżenie, zobaczysz Uwaga z podanym powodem.
- Stuknij Pozostaw wolną, aby usunąć pracownika.
Dobrze wiedzieć
- Zmiana, którą zmieniłeś ręcznie, wyświetla komunikat „Zmieniona ręcznie. Następne odświeżenie pozostawi ją w takim stanie.”
- Wszystko poza tym jest odświeżane podczas następnego odświeżenia. Zobacz Odśwież tydzień.
- Możesz edytować po opublikowaniu. Opublikuj ponownie, aby zaktualizować grafik. Zobacz Opublikuj tydzień.
- Edycja jest darmowa w każdym planie.
- Przypisane godziny w bieżącym tygodniu są wyświetlane obok każdego pracownika, dzięki czemu możesz uniknąć przeciążenia kogoś.